Zakochaj się w Gdańsku redakcja easytour.pl, 15 grudnia 202215 grudnia 2022 Morze Bałtyckie oraz położone przy nim miasto Gdańsk, każdego roku przyciąga rzeszę miłośników architektury oraz dobrej kuchni. Wspaniała historia zabytkowej części miasta, połączona z dobroczynnym wpływem powietrza z dużą zawartością jodu to wystarczające powody, aby odwiedzić ten region kraju zarówno wiosną, jak i zimą. Miejscem szczególnie wartym odwiedzenia jest doskonała restauracja Gdańsk centrum zlokalizowana w budynku Filharmonii. Restauracja Gdańsk Centrum Restauracja Gdańsk centrum, dzięki swojemu położeniu łączy kulinarne doznania kuchni międzynarodowej z niezwykłą oprawą artystyczną Filharmonii. Można śmiało powiedzieć, że w tym wyjątkowym miejscu spotyka się uczta dla duszy i ciała. Zabytkowy budynek, w którym mieści się restauracja, zaprasza nas do zgłębienia pięknej architektury neogotyckiej połączonej z nowoczesną elegancją. Lokal mieści się nad Motławą na wyspie Ołowianka, skąd goście restauracji mają możliwość podziwiania Długiego Pobrzeża oraz Starówki miasta. O każdej porze roku restauracja Gdańsk stare miasto odwiedzana jest przez wielu turystów z całego świata, ponieważ daje ona możliwość podziwiania widoków aż z trzech kondygnacji budynku. Wnętrze restauracji może się pochwalić pięknym malowidłem ściennym, które liczy sobie 120 m² i można je podziwiać z perspektywy wszystkich kondygnacji budynku. Co więcej, goście mają możliwość zorganizowania w tym wyjątkowym miejscu dużych imprez okolicznościowych z wybornym jedzeniem. Stare Miasto Gdańsk – restauracja Restauracja Gdańsk stare miasto proponuje gościom dania autorskie z elementami kuchni fusion. Szef kuchni serwuje odwiedzającym tradycyjne dania polskie z nutą nowoczesnej fantazji opierające się na sezonowych świeżych składnikach, które zmieniają się w zależności od panującej pory roku. To niezwykłe połączenie kunsztu i smaków sprawiło, że restauracja została wyróżniona przez Gault Millau. Decydując się na romantyczną kolację we dwoje, możemy skosztować takich dań jak: boczniaki w chrupiącej panierce, zupa kaszubska musztardowa, wegańskie gołąbki z kaszą bulgur i zielonym groszkiem. Każda serwowana potrawa może być połączona z wykwintnym trunkiem, który podkreśli jej walory smakowe. Całości dopełniają wyjątkowe desery przygotowane z pasją do cukiernictwa, którym nie oprze się nawet największy łasuch. Wypoczynek w Gdańsku z pewnością przyniesie nam oczekiwaną ucztę dla duszy i ciała. Doznania smakowe połączone z architekturą miasta zapadną nam w pamięć na długi czas. Dzięki chwilom spędzonym na pomorzu poznamy nowe smaki kuchni polskiej i regionalnej, które z pewnością zachwycą przyjaciół podczas spotkań towarzyskich. Podróże